hirdetés
hirdetés
hirdetés

A gyenge forinttal népszerűsít a Magyar Turizmus

Jól jött a Magyar Turizmusnak (MT), hogy egy osztrák bank tanulmánya szerint a kedvelt úticélok közül Magyarországon ér a legtöbbet az euró. A szervezet ugyanis épp erre az üzenetre építette fel a tavaszi kampányát, amit most gerillaakcióval egészített ki.
hirdetés

Az MT ausztriai képviselete márciusban indította el a „Verdoppeltes Urlaubsbudget” (Nálunk pénze duplán számít) kampányát, amely az euró magas magyarországi vásárlóértékét – avagy a gyenge forintot – állítja fókuszba. Ennek az üzenetnek a „hivatalos” megerősítését egy banktól is megkapta a szervezet, ugyanis a Bank Austria április 2-án publikálta friss „UrlaubsEuro” számítását, amelyből kiderül, hogy az osztrákok kedvelt úti céljai közül Magyarországon ér a legtöbbet az euró: 100 euró 65 százalékkal nagyobb vásárlóerőt képvisel hazánkban, mint Ausztriában.

A kampányüzenethez tehát éppen passzol a Bank Austria kimutatása, amit az MT gerillakampányban népszerűsített. A számítást tartalmazó vadplakátok százai tűntek fel az elmúlt napokban Bécsben, ahol a forgalmas pontokon mindenütt az euró magyarországi kiemelkedő vásárlóértékét szemléltető összehasonlító táblázatba botlanak a járókelők.


A szórólapok utcai eligazító táblákon, buszmegállókban, autók ablaktörlője alatt, fizető automatákon, telefonfülkékben, a becsületkasszás újságstandokon, falatozók környékén, kölcsönzős kerékpárokon,  éttermekben, szállodákban, kávéházakban, szórakozóhelyeken tűntek fel.

Nemcsak az osztrákok, hanem a szlovákok is jól járnak a gyenge forinttal. Az MTI tudósítása szerint legalább 200, de akár 900 eurót is megtakaríthatnak azok a szlovák állampolgárok, akik a hazai utazási iroda helyett magyarországi iroda közvetítésével utaznak a világba. Az Új Szó című szlovákiai magyar napilap összevetette a magyarországi és a szlovákiai utazási irodák katalógusaiban az összemérhető árakat, s arra a következtetésre jutott, hogy a szlovákoknak érdemes magyar turistairodákkal utazniuk.

„A katalógusokban szereplő árak várhatóan a nyár folyamán csökkennek, de igazi árversenyre nem számíthatunk, mert akkora az « előnyük » a magyarországi utazási irodáknak – az árpolitikájuk, valamint a számunkra (szlovák állampolgárok) kedvező forintárfolyam miatt” - szögezi le az újság.

Konkrét példákat elemezve rámutat: ugyanabban az országban, ugyanabban az időpontban, ugyanabban a szállodában akár 900 euróval is többet fizet valaki, ha pozsonyi indulás mellett dönt. Ha magyarországi utazási irodát választ, akkor viszont ilyen mértékű összeget megtakarít.

(forrás: Kreatív Online, MTI)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Az alapötlet remek, de a megvalósítás.... ezért valaki pénzt kapott?
Nekem ez nem sokkal több, mint szemetelés, már bocs.
Ki fog diagramokat nézegetni egy útjelzőtáblán?

A legszánalmasabb, hogy még büszkék is rá, gondolom.
Vagy csak tesztelitek, hogy bárki megnézi-e ezeket a galériákat?


Kedvenceim:

http://www.kreativ.hu/image/article/galery/1019/600x440/4132.jpg
http://www.kreativ.hu/image/article/galery/1019/600x440/4115.jpg
http://www.kreativ.hu/image/article/galery/1019/600x440/4115.jpg

hirdetés
hirdetés

Szép nagy kötött Lidl-logó virít rajta sárgán.

A hírportál arról ír, hogy a részvényeket egyszerűen lehívták, mivel az Indexet működtető Magyar Fejlődésért Alapítvány jelentős összeggel tartozott az Indamedia-csoportnak.

Médiatervezéssel és -vásárlással bízta meg a fagyasztott ételeket árusító Aviko a Cafét.

A Diageo 2030-ig egyebek mellett el szeretné érni a zéró szén-dioxid kibocsátást is.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a gyerekek számára nem a szüleik neme fontos, hanem az, hogy szeressék egymást. Rendhagyó kampánybejelentő. 

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Meghosszabbított nevezési határidő: 2020. november 27.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!

Felfrissített kategóriarendszerrel a Kreatív digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye 2020-ban! Célunk megtalálni a legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és online megoldásokat a magyar piacról idén is!

hirdetés
hirdetés