hirdetés
hirdetés
hirdetés

Meskó Bertalan

hirdetés

Dr. Meskó Bertalan (29), orvosi jövőkutató, genetikus, blogger, egyetemi oktató, író

Meskó Bertalan

Orvosi jövőkutató, a személyre szabott genomika területén szerzett PhD-fokozatot. Emellett nemzetközi díjnyertes blogger, a világ első közösségi médiáról és orvoslásról szóló egyetemi kurzusának oktatója a SOTE-n, és a Wall Streeten is kiállított Webicina.com orvosi online szolgáltatás alapítója. Rengeteg projektbe vágta már a fejszéjét, például ki hallott már orvosi diagnózisok crowdsourcingjáról? Meskó mindenképpen. A jövőkutatás mellett aktívan foglalkozik az orvoslás közösségi médiás vetületeivel is, rengeteg hazai és nemzetközi előadást tart, így az érdeklődők közelebbről is megismerhetik munkásságát.

Mikor döntötte el, hogy azzal akar foglalkozni, amivel most?
Hatévesen határoztam el, hogy kutatóorvos szeretnék lenni, méghozzá a genetika lesz a fő területem. Ezt az álmot később beteljesítettem, de úgy éreztem, hogy a társadalmat jobban is tudnám szolgálni, ha a két énemet gyúrnám egybe: azt, aki életét a tudománynak szentelve mindig is kutatóorvos akart lenni, és azt, aki mindig is egy geek, a technológia szerelmese volt. Mivel ilyen szakma nincsen, csináltam, így válok lépésről lépésre orvosi jövőkutatóvá.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
Először is Nagy László professzor, a PhD témavezetőm, aki a tudomány világába adott egy tökéletes útmutatót. Másodszor Thomas Goetz, a Wired volt főszerkesztője, aki évekkel ezelőtt azt mondta nekem, hogy a karrieremmel kell képviselnem azt az új nemzedéket, akik már nem ismernek korlátokat és egyszerre több szakmájuk van több területen. Illetve Craig Venter és Ray Kurzweil, akik megértették velem, hogy akármilyen nagyratörő céljaim vannak, nem szabad elfogadni a mai korlátokat.

Mit jelent a kreativitás?
Kreativitásnak én azt hívom, amikor a napi rutinból és gondolkodásból kiszakadva alapvetően bonyolult problémákra keresek/találok/dolgozok ki új megoldást és annak a módját is, hogy hogyan lehetne mától alkalmazni a gyakorlatban. Mivel művészi kreativitásom minimális, ezt a hozzáállást racionális kreativitásnak hívom.

Kedvenc munka:
The Guide of the Future Medicine

(forrás: Kreatív)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A lap cikke szerint az Indamedia vezetése az Index és az MTVA közötti konfliktus után dönthetett a visszavásárlásról.

A testület szerint a Klubrádió műsora sem volt gyűlöletkeltő.

Indulhat a könyvespolcok ismerkedése. A Libri kampánybejelentőjét olvashatjátok.

Twitteren őrjöng, kamunak tartja a klímaváltozást, és mindenkit utál, de főleg a postát. Ismerős? 

A kötet szerzője a zwoelf digital tulajdonosa, Serfőző Péter.

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!

Felfrissített kategóriarendszerrel a Kreatív digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye 2020-ban! Célunk megtalálni a legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és online megoldásokat a magyar piacról idén is!

hirdetés
hirdetés